Minister Ronald Plasterk heeft zijn villa in het Gooise Bussum te koop gezet voor een bedrag van 945.000,-- euro. Zelf heeft hij het samen met zijn vrouw Els in september 1994 gekocht voor een bedrag van 249.579,-- euro en heeft er in mei 2000 een hypotheek op laten vestigen van slechts 90.756,-- euro.

Bij verkoop van rond de 9 ton maakt de minister een vette winst van maar liefst 650.000,-- euro. De koper krijgt voor dit geld een vrijstaande villa in de wijk 'Het Spiegel', dat niet voor niets wel eens het mooiste villawijk van Nederland wordt genoemd. De wijk is overigens een beschermd dorpsgezicht.

Het optrekje van de minister heeft een woonoppervlakte van 240 vierkante meter en bestaat uit totaal 8 kamers, waaronder vier slaapkamers en meerdere badkamers, verdeeld over twee woonlagen plus vliering en kelder.

Verder is er een ruime leefkeuken met diverse inbouw apparatuur. Tuin is er rondom de villa. De achtertuin is maar liefst 273 vierkante meter en ligt op het voor de zon gunstige zuiden. De auto parkeren kan in de carport bij de villa.