Quincy Promes is woensdag schuldig bevonden aan betrokkenheid bij cocaïnesmokkel en krijgt daarvoor zes jaar cel. Dat geldt ook voor zijn neef Marylio V., die eveneens zes jaar kreeg. De rechtbank Amsterdam oordeelt dat Promes zich heeft laten leiden door geldelijk gewin.

Veroordeling Quincy Promes

De rechtbank neemt het Promes extra kwalijk omdat hij voor velen een voorbeeld is. Hij pronkt met zijn rijkdom en probeert zijn aanzien volgens de rechtbank te vergroten door zich bezig te houden met internationale drugshandel.

Dit is overigens zijn tweede veroordeling. in korte tijd. In juni vorig jaar kreeg hij anderhalf jaar cel voor zware mishandeling. Hij zou zijn neef met een mes hebben gestoken. Deze heeft op een pand in Utrecht van Promes beslag laten leggen voor 630.000 euro.

Beslag door Officier van Justitie

Maar nu is ook de Officier van Justitie in Amsterdam tot actie overgegaan. Twee weken geleden heeft de deurwaarder in zijn opdracht conservatoir beslag laten leggen op alle 9 panden die op naam van Quincy Promes staan.

Om welke huizen van Quincy Promes gaat het?

Eerder verkocht Promes zijn miljoenenpenthouse  aan DJ Martin Garrix. Om deze keer te voorkomen dat er geld door verkoop verdwijnt verzekert de Officier de vorderingen op Quincy Promes nu dus met een conservatoir beslag. Promes was overigens niet aanwezig bij de rechtszaak, want zoals bekend voetbalt hij bij Spartak Moskou. Of die hem gaan uitleveren is niet bekend. Er is beslag gelegd op panden in Almere, Amsterdam, Utrecht en Abcoude.

Voor meer voetbalnieuws ga naar voetbalflitsen.nl.