OP DEZE VILLA HEEFT HET SLACHTOFFER BESLAG LATEN LEGGEN

Het openbaar ministerie wilde hem eerst vervolgen voor poging tot doodslag, maar verzwaart de aanklacht nu naar poging tot moord. Bij die laatste aanklacht is er sprake van voorbedachte raad en zijn zwaardere straffen mogelijk. 

 Uit de telefoongesprekken met zijn vader lijkt het erop dat Promes gewacht heeft met het aanvallen van zijn neef tot het feest ten einde was. Promes zegt in het gesprek: 'Je kan wel zeggen: alcohol, want als ik zo dronken was, zou ik hem in het begin van het feest al pakken. Ik heb toch netjes gewacht.'

 Dit gesprek was voor het OM genoeg om de aanklacht te verzwaren, zodat Promes het risico loopt tot een zwaardere straf.

Het slachtoffer, zijn neef,  heeft via zijn advocaat beslag laten leggen voor een bedrag van 635.000 euro. De villa is door Promes gekocht vorig jaar april voor een bedrag van 2,1 miljoen.

Promes wordt nu dus verdacht van poging tot moord. Hij werd op zondagochtend 13 december 2020 gearresteerd en zat twee dagen vast. Eind juli dat jaar gaf de aanvaller een groot familiefeest in een loods van zijn bedrijf in Abcoude.

Tijdens het feest kreeg hij naar verluidt ruzie met zijn neef en zou hem toen volgens meerdere getuigen met een mes hebben gestoken. Het slachtoffer raakte ernstig gewond aan zijn knie en houdt waarschijnlijk blijvend letsel over aan de steekwond.

De strafzaak staat op 31 maart a.s. in de planning