Hedy D'Ancona, voormalig top politica van de Partij van de Arbeid, die o.a. namens de Partij minister en staatssecretaris is geweest , maar ook oprichtster van het feministische maandblad Opzij, heeft haar schitterende grachtenpand in Amsterdam weten te verkopen voor een prijs van 3.550.000 euro.

Hedy D'Ancona multi miljonair door huis

Zij kocht dit pand in 1978 samen met voormalig burgemeester van Amsterdam Ed van Thijn voor een onbekende prijs. De verkoop is weliswaar 2 ton euro lager dan de vraagprijs van 3.750.00 euro, maar dat mag de pret niet drukken. Er rustte geen euro hypotheek op het pand, dus het hele bedrag  van 3.550.00 euro zal op haar bankrekening worden gestort. Hierdoor heeft Hedy D'Ancona in 1 klap een vermogen van miljoenen!

Indeling huis Hedy D'Ancona

Maar wat krijgt de koper voor dit miljoenenbedrag? Het pand heeft een woonoppervlakte van 323 vierkante meter en telt in totaal zeven kamers, waaronder vier slaap- en twee badkamers.

Dit alles verdeeld over maar liefst vijf woonlagen. De keuken is luxe en van alle gemakken voorzien. Bijzonder is ook dat het optrekje een eigen prive tuin heeft van vijftig vierkante meter, maar ook het dakterras ontbreekt niet.

Bekende buren bij Koninklijk theater Carré

Het grachtenpand heeft uitzicht over de Amstel en kijkt o.a. op het Koninklijk Theater Carré. Juist doordat het pand drie ramen breed is heeft het een prachtig en betoverend uitzicht. Wellicht ziet de koper, als hij of zij naar buiten kijkt, wel bekende buren. Zo heeft RTL4-directeur Peter van der Vorst dit appartement om de hoek van Carré gekocht.