Vervelend voor Piet was dat op dezelfde dag dat bekend werd dat zijn contract niet wordt verlengd, zijn vermeende financiële situatie op straat kwam te liggen.

Een media deskundige wist te melden dat de populaire weerman in zijn bedrijf “Piet Paulusma Meteo B.V.” een negatief eigen vermogen zou hebben van wel vier ton euro. Complete onzin.

Helaas heeft de man zich vergist in het jaar. In 2016 stond er inderdaad een negatief eigen vermogen van 374.000 euro in de boeken, maar in 2017 was dat al omgebogen naar 18.000 euro plus.

Daar komt bij dat Piet Paulusma eigenaar is van nog twee bedrijven, die tot op heden buiten beschouwing zijn gebleven. Zo is hij eigenaar van “Piet Paulusma Holding B.V.” en deze laat heel andere cijfers zijn. Dit bedrijf had in 2017 een eigen vermogen van een bette 833.000 euro en nog eens voor 66.000 euro aan vorderingen.

Dat is andere koek. Helaas laat zijn derde bedrijf “Café Oant Moarn B.V.” weer een ander beeld zien. Het eigen vermogen per 2017 bedraagt een dikke zes ton negatief  en ook nog eens een kortlopende schuld van 7 ton euro.

Al met al een wisselend beeld. Buiten deze drie B.V. bezit Piet een pand in Haringen , welke hij in april 2014 kocht voor de prijs van 325.000 euro en waar hij een hypotheek op heeft laten vestigen van  5 ton euro. .

Verder bezit hij nog een woning in het Friese plaatsje Herbaijum, welke hij in 2009 kocht en waar zeker wel een overwaarde in zit. Beide huizen is nog wel twee ton overwaarde te behalen. Zit Piet dan echt in zwaar weer? Nee, want privé heeft hij geen schulden en  in de BV’s zit hij met optellen en aftrekken aan de goede kant van de streep. Piet zijn financiële situatie is het best te betitelen als “half bewolkt”!!

Echter niemand die dit voor Piet heeft herwteld en dat roept toch wel veel vragen op!