Het prachtige pand in Amsterdam Zuid van prins Maurits is te huur. Wie een blik in het Kadaster werpt ziet namelijk nog altijd het adres bij zijn naam staan.

Dat klopt eigenlijk niet . Het gaat om het voormalige pand van de prins, waar hij jarenlang met zijn gezin heeft gewoond, voordat hij verhuisde naar een schitterend pand aan de voet het Vondelpark.

Op dit moment staat zijn oude woning te huur voor een vraaghuur van 7000 euro per maand. Ook moet er een eenmalige waarborgsom worden betaald van 14.000 euro.

Wat krijg je hiervoor? Een prachtige luxe woning met een woonoppervlakte van 203 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt zeven, waaronder vijf slaap- en twee badkamers.

Dit alles verdeeld over drie verdiepingen; een souterrain, de beletage en eerste verdieping. De L vormige keuken is luxe en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur.

De keuken heeft uitzicht op de tuin van 45 vierkante meter. Kortom; een woning met koninklijke allure! Prins Maurits heeft overigens ook nog een villa in Breukeleveen, welke op een steenworp afstand ligt van de in aanbouw zijnde villa van prinses Mabel.