Prinses Irene heeft haar landhuis 'Marienhoeve' in Wijk bij Duurstede verkocht. Begin januari van dit jaar zette ze deze te koop voor een bedrag van 2 miljoen euro. Reden voor de verkoop was, dat de prinses dichter bij haar kinderen en kleinkinderen wilde wonen.

Op dit moment woont zij Wassenaar, dicht bij haar dochter prinses Margarita en haar zoon prins Carlos. De prinses kocht het landhuis in 1990 voor een onbekend bedrag en er rust geen hypotheek op het landhuis.

Deze zou zijn verkocht rond de vraagprijs, zodat de prinses een flink bedrag op haar bankrekening tegemoet kan zien. De koper krijgt voor zijn geld een prachtig landhuis, waar ook nog een koetshuis toebehoort.

Het kent een woonoppervlakte van 465 vierkante meter en telt in totaal 12 kamers, waaronder zes slaapkamers en drie badkamers. Dit alles verdeeld over twee woonlagen plus kelder en zolder.

De keuken is riant en luxe en uiteraard voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur. Het landhuis wordt omgeven door tuin en in de tuin ligt ook nog eens een zwembad  De auto kan worden geparkeerd in de garage, die ruimte biedt aan drie auto's.

De prinses is overigens nog wel eigenaresse van een grachtenappartement in Utrecht.