Al sinds 2015 staat het landhuis van Reinout Oerlemans op 'Landgoed Steenbergen' in het Gooise Laren te koop. Hij startte met een vraagprijs van 8.750.000,-- euro en was toen een van de duurste te koop staande huizen van Nederland.

Na een korting van 1,4 miljoen hoopte hij een koper te vinden. Dat lukte niet. Afgelopen januari haalde hij daarom zijn optrekje uit de verkoop. Maar Reinout probeert het nog een keer en nu op een vraagprijs van 6.250.000,-- euro ofwel een korting van 1,1 miljoen euro. In totaal is hij dus al rond de 2,5 miljoen euro gedaald.

Zelf kocht hij het landhuis in november 2006 voor een prijs van 5.670.000,-- euro. 

De hypotheek op zijn paleis bedraagt totaal 6.875.000,-- euro. Een verkoopprijs rond de vraagprijs levert hem nu nog maar een bescheiden winst op. Het landhuis heeft een totale woonoppervlakte van maar liefst 762 vierkante meter. 

Het totaal aantal kamers bedraagt 27, waaronder negen slaapkamers en acht badkamers. Verdeeld over meerdere woonlagen. Dat het landhuis zeer luxe is  blijkt ook wel uit het feit dat er een prachtig buiten zwembad, een tennisbaan en een bioscoop aanwezig is.

Op het landgoed bevindt zich zelfs een personeelswoning met een woonoppervlakte van 97 vierkante meter. Het paleis wordt omringd door prachtige tuinen en ligt op 2 minuten fietsen van de dorpskern van Laren.