SBS Shownieuws filmdeskundige Rene Mioch heeft een hachelijke avontuur maar nauwelijks overleefd. Wat is er gebeurd.? Rene nam zondag plaats in een van de vriescabines van het Freezlab in de hoofdstad, en daar is hij heel erg slecht uitgekomen. Zó slecht dat het personeel besloot om een ambulance te bellen, waarna de filmkenner volledig werd doorgelicht in het OLVG

VRIESCABINE

In de cabine was de temperatuur 114 graden onder nul, maar daar schijn je van op te knappen. Mioch dus niet. Zo vertelt hij; "Kijk, als je er net zo goed uit wil zien als deze mannen hier en jij aan tafel, dan wil je daar soms wel eens wat voor doen. Ik heb afgelopen zondag in een vriescabine gestaan en dat is heel goed voor je doorbloeding en energie krijg je daarvan. -114 graden. Eigenlijk weet ik er niks meer van.”

ZIEKENHUIS

“Ik ben daar gaan zitten, ik bleef daar lang zitten, dus de mensen die daar werken zijn komen vragen: ‘Gaat het allemaal wel goed?’ En ik wist eigenlijk niks. Zij merkten eigenlijk dat ik helemaal geen herinneringen of iets had. Toen hebben ze een ambulance laten komen.”

Ik ben vervolgens naar het OLVG gebracht en door een hersenscan en alles heen gegaan. Zij ontdekten heel snel… Je geheugen is blijkbaar een soort ladekast en door de enorme kou is daar gewoon vanaf dat moment niets opgenomen in je geheugen.”

Hij had al overigens tien keer eerder in die vriescabine gezeten, maar zegt dit vanaf nu nooit meer te doen.