Sander Schimmelpenninck, voormalig hoofdredacteur van Quote en presentator van het goed bekeken VPRO programma 'De Kloof' heeft recent een luxe appartement aan een van de Amsterdamse grachten gekocht.

Graaf Sander betaalde er 760.000 euro voor en dat is 10.000 euro boven de vraagprijs van 750.000 euro. Hij liet er tegelijkertijd een hypotheek op vestigen van 750.000 euro.

Voor dit geld heeft hij een appartement, een Rijksmonument met een woonoppervlakte van 107 vierkante meter. Het kamers bedraagt twee, waaronder 1 slaap- en 1 badkamer.

Aan de voorkant heeft hij een raampartij van maar liefst zeven meter, zodat Sander een prachtig uitzicht heeft op de gracht. Verder is er een kleurrijke keuken met alles er op en er aan.

Het eetgedeelte bevindt zich ter hoogte van de keuken. Aan de achterzijde is de slaapkamer met twee ramen op de binnenplaats. Van deze is overigens twee slaapkamers te maken.

De badkamer ligt naast de slaapkamer en is voorzien van vloerverwarming. De lokatie is perfect. Op bijvoorbeeld vijf minuten fietsen ligt het Vondelpark.

Het dubbele bovenhuis dat hij eerder verhuurde heeft Sander voor 445.000 euro verkocht.