Sesamstraat icoon Gerda Havertong en haar 83 jarige man, kunstenaar Roelof Lenten kunnen, volgens eigen zeggen, de financiële lasten van hun woonboerderij, en bijbehorende kunstgalerij, in het Gelderse plaatsje Epse niet meer behappen. Om die reden zette zij in november 2015 de boel te koop voor een bedrag van 1,2 miljoen euro. Helaas bleek deze vraagprijs te hoog gegrepen.

De oprijs werd stevig verlaagd naar 949.000 euro, maar ook dat bood geen soelaas. De twee haalden hun optrekje dan ook van de markt.  Nu gaat Gerda het toch weer proberen en wel tegen een vraagprijs van 935.000 euro. Totaal hebben zij de prijs al verlaagd met 265.000 euro en te hopen is dat er nu wel een koper komt opdagen. Zelf kochten ze het optrekje in 1992 voor een onbekende prijs.

Zover bekend rust er geen hypotheek op de boerderij. De koper krijgt een optrekje met een woonoppervlakte van 240 vierkante meter met in totaal 8 kamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers. Eigenlijk bestaat de boerderij uit twee geschakelde woningen; bestaande uit een woonhuis en een atelier. Daarom zijn er bijvoorbeeld twee keukens en twee badkamers. Een van keuken is een lust voor het oog. Het verdient echt een koper.