Sesamstraat icoon Gerda Havertong en haar 82 jarige man konden, volgens eigen zeggen, de financiele lasten van hun woonboerderij en bijbehorende kunstgalerij in het Gelderse plaatsje Epse niet meer behappen. Om die reden zette zij in november 2015 de boel te koop voor een bedrag van 1,2 miljoen euro.

Zelf kochten ze het optrekje in 1992 voor een onbekende prijs. Zover bekend rust er geen hypotheek op de boerderij. Maar omdat ze haast hebben met de verkoop en maar geen serieuze koper kwam opdagen, besloten zij vorig jaar februari de vraagprijs te verlagen van 1,2 miljoen euro maar 949.000,-- euro ofwel een prijsverlaging van maar liefst een kwart miljoen euro.

Het heeft niet mogen baten en om die reden hebben Gerda en haar man besloten hun schitterende optrekje uit de verkoop te halen. Een optrekje met een woonoppervlakte van 240 vierkante meter met in totaal 8 kamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers.

Eigenlijk bestaat de boerderij uit twee geschakelde woningen; bestaande uit een woonhuis en een atelier. Daarom zijn er bijvoorbeeld twee keukens en twee badkamers. Een van keuken is een lust voor het oog.

Boven de living bevindt zich een romantische daktuin. Rond het hele huis is tuin en verder zijn er een paar zonneterrassen te vinden. De boerderij is zeker het bekijken waard.