Sesamstraat icoon Gerda Havertong en haar 82 jarige man kunnen, volgens eigen zeggen, de financiele lasten van hun woonboerderij en bijbehorende kunstgalerij in het Gelderse plaatsje Epse niet meer behappen. Om die reden zette zij vorig jaar november de boel te koop voor een bedrag van 1,2 miljoen euro.

Zelf kochten ze het optrekje in 1992 voor een onbekende prijs. Zover bekend rust er geen hypotheek op de boerderij. Maar omdat ze haast hebben met de verkoop en er tot nu toe geen serieuze koper is komen opdagen, hebben Gerda en haar man besloten de vraagprijs te verlagen van 1,2 miljoen euro maar 949.000,-- euro ofwel een prijsverlaging van maar liefst een kwart miljoen euro.

De koper krijgt een optrekje met een woonoppervlakte van 240 vierkante meter met in totaal 8 kamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers.

Eigenlijk bestaat de boerderij uit twee geschakelde woningen; bestaande uit een woonhuis en een atelier. Daarom zijn er bijvoorbeeld twee keukens en twee badkamers. Een van keuken is een lust voor het oog.

Boven de living bevindt zich een romantische daktuin. Rond het hele huis is tuin en verder zijn er een paar zonneterrassen te vinden. De boerderij is zeker het bekijken waard.