Rond half maart j.l. zette Sonja Bakker haar pand in Hoorn te koop voor een bedrag van 895.000,-- euro. Zelf kocht ze het pand in december 2014 voor een bedrag van 480.000,-- euro. Een hypotheek was niet nodig.

Het pand is verkocht, maar niet voor een prijs rond de vraagprijs van bijna 9 ton euro. De koper wist aardig af te dingen en uiteindelijk is Sonja akkoord gegaan met een verkoopprijs van 855.000,-- ofwel 40.000,-- euro onder de vraagprijs.

Er blijft uiteraard nog altijd, op basis van de koopsom, een aardige winst over van zo'n 375.000,-- euro. Wel heeft Sonja het pand aardig verbouwd, maar voor welk bedrag is niet bekend. De koper krijgt voor zijn geld dit monumentale pand met een totale woonoppervlakte van 254 vierkante meter. In totaal zijn er 11 kamers, waaronder zeven slaapkamers en twee badkamers.

Dit alles verdeeld over drie woonlagen en een kelder, Er is een luxe woonkeuken met alle benodigde inbouwapparatuur en nog een keuken met openslaande deuren naar de binnenstadstuin met grote veranda.

De achtertuin is 96 vierkante meter groot en ligt op het westen. Daar vind je ook een jacuzzi om heerlijk in te kunnen ontspannen. Sonja en haar gezin gaan zeker wonen in Bergen, waar zij recent een schitterende villa hebben gekocht.