Sonja Bakker had recent haar luxe penthouse aan de Herengracht in Amsterdam te koop gezet. Hier woonde tot op dat moment haar inmiddels ex-vriend Barry van Suijdam. Ze heeft hem blijkbaar de deur gewezen en gaat nu cashen, want het penthouse is zo goed als zeker verkocht.

Dit verdient Sonja Bakker met haar penthouse

Onze dieetgoeroe had haar penthouse, dat deel uitmaakt van het grachtenpand "Wapen van Maastricht", te koop gezet voor een vraagprijs van 1.575.000 euro. Zelf kocht Sonja het penthouse in 2016 voor een prijs van 1,3 miljoen euro en betaalde dit met eigen geld. Op basis van de vraagprijs maakt Sonja Bakker dus een winst van 275.000 euro. Daarmee doet het onroerend goed van Sonja Bakker het ontroerend goed, want er ligt ook al een flinke winst in het verschiet bij de verkoop van haar hotel.

Ook had Sonja Bakker, toen ze nog met Barry van Suijdam was al eerder succes in Amsterdam. Toen ging het niet om een grachtenpand, maar om een woonhuis plus winkel in de bekende Reguliersdwarsstraat in Amsterdam. Dit pand werd snel doorverkocht en het voormalig koppel schreef tonnen winst bij.

Als de deal rond is valt er voor de koper genoeg te genieten.

Indeling penthouse Sonja Bakker

De koper krijgt namelijk een penthouse met een woonoppervlakte van 163 vierkante meter. In totaal telt het optrekje vijf kamers, waaronder drie slaap- en twee badkamers, verdeeld over twee woonlagen.

De open luxe keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, een dubbele wijnkoelkast en ook nog eens een kookeiland. De woonkamer beschikt over vier zeer brede ramen, zodat je een prachtige uitzicht op de gracht hebt.

Het pand is overigens een Rijksmonument. Uiteraard ontbreekt ook het riante dakterras niet met fantastisch uitzicht over het centrum. 

Wat is het vermogen van Sonja Bakker eigenlijk?

Ondanks dat de reputatie van dieetgoeroe Sonja Bakker een deuk kreeg door beschuldigingen van plagiaat lijkt dit financieel geen gevolgen te hebben. Wij zagen in 2022 al dat zij in één jaar vijf miljoen bij kon schrijven op haar miljoenenvermogen. De winst op haar Amsterdamse penthouse zal daar dus ook wel heen vloeien.