Na dertig jaar het programma "Spoorloos" te hebben gepresenteerd moet presentator Derk Bolt gedwongen afscheid nemen. Dit meldde recent de omroep KRO/ NCRV  Zij willen een nieuwe richting geven aan het programma.

BEDRIJF DERK BOLT

Natuurlijk doet dat pijn, maar het programma heeft Derk wel een rijk mens gemaakt.  Hij is enig eigenaar van het bedrijf “Olt B.V.”, dat hij in 1998 heeft opgericht met als doel “produkties van films en tv programma’s”.

VERMOGEN DERK BOLT

Het eigen vermogen van zijn bedrijf bedraagt eind 2021, de meest recente jaarcijfers, maar liefst 2,35 miljoen euro en dat bedroeg in 2019 nog maar 1,2 miljoen euro. Derk heeft het eigen vermogen van zijn bedrijf in twee jaar tijd dus weten te verdubbelen. Zeer knap.

Daarbij komt nog dat hij een paar jaar geleden het huis in Amsterdam Oud Zuid verkocht, waarvan hij samen met zijn voormalige vrouw Inge eigenaar was, met een winst van 1,5 miljoen. Uiteraard moest hij dit bedrag delen met zijn ex vrouw.

OVERWAARDE

Verder kocht hij in 2006 een appartement in Amsterdam Zuid voor 510.000 euro. De huidige waarde van zijn optrekje wordt geschat op een slordige 1,2 miljoen euro ofwel een overwaarde van bijna 7 ton euro.

Er kan dus met recht worden gezegd, dat Derk Bolt multi miljonair is. Zijn carriere heeft hem dus zeker geen windeieren opgeleverd. En ach, wie gunt hem dat niet?