Programmamaker Derk Bolt, die met “Spoorloos 'al meer dan twintig jaar een miljoenen publiek aan zich weet te binden, kan binnenkort rond de miljoen euro op zijn bankrekening tegemoet zien. Hij heeft namelijk zijn huis in Amsterdam Oud Zuid te koop gezet voor een bedrag van 1.650.000 euro. Zelf kocht hij het pand in 1991 voor het schamele bedrag van iets boven de 170.000 euro.

Er rust geen euro hypotheek op het pand, zodat  er een bedrag kan worden verdeeld van rond de  1,5 miljoen  euro. Vrijwel zeker zal het optrekje in deze geliefde buurt boven de vraagprijs worden verkocht. De helft van de opbrengst gaat naar zijn ex vrouw Inge met wie hij sinds de scheiiding goed bevirend is.

Maar wat krijgt de aspirant koper eigenlijk voor zijn of haar geld? Het pand heeft een woonoppervlakte van 176 vierkante meter en telt in totaal zes kamers, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers, verdeelt over vier woonlagen waaronder een souterrain. In het souterrain bevinden zich twee slaapkamers. In het midden bevindt zich een badkamer

. Op de begane grond vind je de living met openslaande deuren naar de achtertuin die op het noordwesten is gelegen. Ook op de eerste verdieping bevindt zich een living en dat maakt het huis best wel uniek. Door de grote ramen heeft deze verdieping veel lichtinval.  Blijft er nog een dakverdieping over met een slaap-en een badkamer.

De keuken is knus en voorzien van alle benodigde inbouwapparatuur. Niet voor niets merkt de verkopende makelaar op, dat het een echt familiehuis is.  Het ligt ook gunstig, want op slechts vijf minuten lopen bevindt zich het Vondelpark. Maar ook de PC Hooftstraat is niet ver weg. Echt lang te koop staan, zal dit pand in de Museumbuurt van Oud- Zuid niet.

Het gaat Derk ieder geval miljonair maken.

verhaal van Pablo Escobar al gelezen?