Stacey Rookhuizen zal behoorlijk in haar handen hebben gewreven. Onlangs zette ze haar mini penthouse in de Jordaan te koop voor een prijs van 275.000,-- euro en verkocht deze in recordtijd voor een prijs die, vanwege overweldigende belangstelling, behoorlijk boven de vraagprijs is uitgekomen.

Werd aanvankelijk aangenomen dat de verkoopprijs rond de vraagprijs zou liggen, de werkelijkheid blijkt veel mooier te zijn. Stacey wist het mini penthouse te verkopen voor een prijs van maar liefst 305.000,-- euro ofwel 30.000,-- euro boven de vraagprijs. Zelf kocht ze het optrekje in juni 2010 voor een prijs van 232.500,-- euro.

Dat betekent dat Stacey maar liefst 70.000,-- euro winst heeft gemaakt en dat is zeker een feestje waard geweest. De koper krijgt hiervoor een optrekje met een woonoppervlakte van 43 vierkante meter, bestaande uit totaal drie kamers, waaronder twee slaapkamers en 1 badkamer.

Verder is er een open keuken, met alle denkbare inbouwapparatuur. Het penthouse is heel licht door de dakramen en het grote gevelraam. Vanuit de slaapkamer kijk je zo op de Westerkerk. Stacey zelf heeft inmiddels voor 375.000,-- euro een dubbel bovenhuis gekocht in de Jordaan.