Naomi van As speelt op dit moment met de Nederlandse hockeydames op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het zullen haar laatste Olympische Spelen zijn. Hierna stopt ze als international. Dit heeft Naomi zelf bekendgemaakt.

Hierna kan zich heerlijk gaat settelen met Sven Kramer. De twee hebben al sinds 2007 een relatie, maar hebben nu pas samen een dak boven hun hoofd. Tot nu toe was het pendelen tussen Amsterdam en Heerenveen en dat begon Naomi steeds meer op te breken.

Sven kocht kortgeleden een prachtige woonboerderij in Amstelveen voor de prijs van 2.125.000,-- euro. Een hypotheek had hij hier niet voor nodig. Hij betaalde dit schitterend gelegen optrekje met eigen geld. Zo slecht gaat het financieel dus niet met onze topschaatser.

De boerderij, die verder bestaat uit een zomerhuis, hooiberg en meerdere schuren kijkt aan de voorkant uit op Amstel en aan de achterkant hebben Sven en Naomi vrij uitzicht over de weiland, Een heerlijke plek om te kunnen ontspannen, maar ook een ideale lokatie om kinderen op te laten groeien. Wie weet?

Buiten deze boerderij bezit Sven nog samen met zijn zusje Brecht een appartement in Amsterdam en hij is eigenaar van optrekje aan een golfbaan in Heerenveen.

foto's: Mark Vuurens