Twan Huys is de koning te rijk nu hij sinds eind januari de trotste eigenaar is geworden van het naast hem gelegen pand. Blijkbaar had de vriendelijke presentator er al een langere tijd een oogje op, maar wilde zijn buurman het nog niet eerder verkopen.

Nu deze kans zich voordeed, bedacht Twan zich geen moment. Hij kocht het pand aan de Nicolaas Witsenkade in Amsterdam eind januari voor een prijs van 800.000,-- euro. Hiervoor krijgt hij zowel de eerste, de tweede als de derde verdieping. Het pand is, zover bekend, nooit op de markt geweest.

Hij liet er tegelijk een hypotheek op vestigen van 692.722,-- euro, hetgeen betekent dat Twan en zijn vrouw Cheryl iets meer dan 100.000,-- euro eigen geld op tafel hebben gebracht.

Zelf wonen zij al sinds 1998 in het naastgelegen huis, dat Twan en zijn vrouw kochten voor een prijs van 118.320 en waar een hypotheek op rust van ruim 3 ton euro. Wat zij met dit huis gaan doen. is niet bekend.

Uiteraard woonden Twan er niet altijd, want voor zijn werk als correspondent verbleef hij lange tijd in Amerika waar hij o.a. in New York en Washington woonde. In 2007 keerde hij en zijn vrouw terug en vanaf dat moment wonen zij onafgebroken in Amsterdam.

foto's: Ferry de Kok