Ellie Lust, tot 2018 bekend als politiewoordvoerder en nu presentatrice van "112 Vandaag", en haar vrouw  Boukje hebben het voormalig kerkje 'Pniël' in het Geldsers plaatsje Terwolde weten om te bouwen tot een woonhuis.

KOOPSOM KERKWONING ELLIE LUST

Ellie kocht de woning in 2020 voor een bedrag van 293.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van bijna 492.000 euro. Ze heeft het voormalige kerkje te koop gezet voor een vraagprijs van 595.000 euro.

WINST BIJ VERKOOP

Wanneer het op deze prijs zal worden verkocht, mogen Ellie en Boukje, op basis van de hypotheek, een winst op hun bankrekening tegemoet zien van 103.000 euro. Leuk is dat er een paar originele details zijn bewaard zoals de kerkdeur die als entree dienst deed en het kerkorgel. Overigens komt me nu binnen via de zijdeur, die direct toegang geeft tot de woonkamer

INDELING KERKWONING ELLIE LUST

Wat krijgt koper verder voor zijn geld? De totale woonoppervlakte bedraagt 112 vierkante meter en de woning beschikt over drie kamers, waaronder twee slaap- en 1 badkamer. Dit alles is verdeeld over twee woonlagen plus een kelder.

Aan de achterzijde bevindt zich de tuingerichte woonkeuken met diverse inbouwapparatuur. De woonkeuken heeft openslaande deuren naar de tuin, die op het oosten ligt. Bijzonder is ook dat naast de trap naar de vide zich het originele kerkorgel bevindt 

Of Ellie en Boukje hierop spelen is niet bekend. Verder beschikt de kerkwoning over vloerverwarming en de auto’s kunnen worden geparkeerd op eigen terrein.

Update: Ellie heeft vandaag 19/4 haar huis verkocht.