Ellie lust heeft afgelopen vrijdag 19 april haar bijzondere kerkwoning in Gelderse plaatsje Terwolde verkocht. Haar woning heeft slechts drie weken te koop gestaan, maar is blijkbaar bij veel mensen in de smaak gevallen. En uiteraard hebben Ellie en haar vrouw Boukje er een leuke winst op gescoord.

Ellie kocht de woning in 2020 voor een bedrag van 293.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van bijna 492.000 euro. Ze hadden de kerkwoning te koop gezet voor een vraagprijs van 595.000 eur. 

WINST

Wanneer het inderdaad op deze prijs is verkocht, mogen Ellie en Boukje, op basis van de hypotheek, een winst op hun bankrekening tegemoet zien van 103.000 euro. Op zeker dat de dames er een fles champagne voor hebben ontkurkt

INDELING KERKWONING ELLIE LUST

Wat krijgt koper verder voor zijn geld? De totale woonoppervlakte bedraagt 112 vierkante meter en de woning beschikt over drie kamers, waaronder twee slaap- en 1 badkamer. Dit alles is verdeeld over twee woonlagen plus een kelder.

Aan de achterzijde bevindt zich de tuingerichte woonkeuken met diverse inbouwapparatuur. De woonkeuken heeft openslaande deuren naar de tuin, die op het oosten ligt. Bijzonder is ook dat naast de trap naar de vide zich het originele kerkorgel bevindt.

Leuk is dat er een paar originele details zijn bewaard zoals de kerkdeur die als entree dienst deed en het kerkorgel. Overigens komt me nu binnen via de zijdeur, die direct toegang geeft tot de woonkamer. Verder beschikt de kerkwoning over vloerverwarming en de auto’s kunnen worden geparkeerd op eigen terrein.