Zoals bekend staat er in de biografie van Maxime Meiland geschreven dat zij op haar 15 e zou zijn mishandeld en verkracht. Zo'n verhaal gaat er natuurlijk altijd wel lekker in. Er werd geen naam genoemd van de dader, maar in kleine kring wist iedereen wie hiermee werd bedoeld.

De vermeende dader was het dan ook zat, want volgens hem klopt er niets van het verhaal. Van verkrachting was volgens hem geen enkele sprake. Nee, Maxime zat boven op hem en bleek veel ervaring te hebben op dit gebied.

AANGIFTE

Hij heeft dan ook advocaat Peter Schouten in de arm genomen, om buiten een aangifte te doen een kort geding aan te spannen tegen Maxime Meiland. Zij laat zich bij staan door advocaat Sebas Diekstra, die o.a. ook Nicol Kremers als client heeft.

ELLIE LUST

Maar ineens wordt nu voormalig politiewoordvoerder Ellie Lust voorgedragen als bemiddelaar in deze zaak en dit komt echt onverwachts en geeft wellicht een andere wending aan de zaak. Dit laat Peter Schouten weten:

MEDIOTION

"Ik heb een mediationgesprek aangeboden. Daar heb ik Ellie Lust, de oud-politiewoordvoerster, als bemiddelaar voor gevraagd. En zij heeft toegezegd. Als beide partijen akkoord gaan, kunnen we om de tafel. Dit zou misschien de eerste stap tot een oplossing kunnen zijn.”