Gijs Wanders heeft zijn royale familiehuis in Loosdrecht te koop gezet. Het huis bevindt zich in een kindvriendelijke omgeving, Of dit ook Gijs geinspireerd heeft om kinderboeken te gaan schrijven is niet bekend.

Uiteraard schrijft hij ook andere soort boeken, maar het meest bekend is Gijs toch wel geworden als presentator van het NOS Journaal. Gijs heeft wil een leuke winst scoren met de verkoop van zijn familiehuis.

De vraagprijs is 725.000,-- euro. Zelf kocht hij zijn woning in september 2003 voor 580.000,-- euro en liet er een hypotheek op vestigen van 385.000,-- euro. Als  Gijs zijn woning weet te verkopen op de vraagprijs gloort er een prachtige winst van bijna 1 1/2 ton euro aan de horizon.

De koper krijgt een familiehuis in een kindvriendelijke omgeving met een woonoppervlakte van 212 vierkante meter. Het  totaal aantal kamers bedraagt zes, waaronder vier slaapkamers en twee badkamers.

Dit alles verdeeld over twee woonlagen plus vliering plus een kelder. Eten en koken kan in de grote woonkeuken met een schuifpui naar de tuin. Een achtertuin van 45 vierkante meter,gelegen in het oosten.

De auto kan worden geparkeerd en de inpandige garage, die aan 1 auto plaats biedt. Het huis van Gijs is overigens prachtig gelegen in een bosrijke omgeving.