Velen vroegen zich even af hoe de Meilandjes zich een villa van 2,7 miljoen euro kunnen permiteren. Hebben ze daar dan wel genoeg geld voor?

Erica, die de boekhouding doet, moest uiteraard even rekenen of het wel kon en kwam tot de conclusie dat ze niet een financiele bokkensprong aan het maken waren. 

Waar komt het geld dan vandaan dat zij zich dit kunnen permiteren? Bekendeburen zet dat even op een rij. Van Talpa krijgen de Meilandjes 50.000 euro per aflevering betaald.

Dat levert per jaar 6 ton euro op en dan rekenen we de andere programma's zoals Wie van de Drie niet mee. De boerderij is onlangs verkocht voor een bedrag van 1.085.000 euro.

De hypotheek bedraagt 420.000 euro. Er blijft dus 665.000 euro over wat ze in de villa kunnen steken. En dan niet te vergeten de biografie van Martien.

De 140.000 stuks zijn zo goed als verkocht en dat levert Martien zeker 2 miljoen euro op. Als laatste is het kasteel in Frankrijk verkocht onder voorbehoud.

De vraagprijs is 998.000 euro, terwijl de Meilandjes het zelf kochten voor zo'n vier ton euro. Bij verkoop op de vraagprijs houden zij tonnen euro's over.

Duidelijk is dus dat de Meilandjes een verantwoorde koop hebben gedaan met de villa in Noordwijk.