Martijn Krabbe is al jaren eigenaar van een appartement aan de Kerkstraat in Amsterdam. Jaren geleden heeft hij deze zelfs eigenhandig verbouwd.

Ook diende het wel eens als een toevluchtsoord wanneer Martijn verwikkeld was in relatie problemen, zoals met zijn ex vrouw Amanda. Als hij er zelf niet woonde, verhuurde Martijn het appartement.

En juist dit appartement is onderwerp van een zeer opvallende en opmerkelijke transactie. Waarom? Bekendeburen ontdekte namelijk dat Martijn het appartement heeft verkocht aan zijn eigen bedrijf Timber B.V. en wel voor een bedrag van 1 miljoen euro.

De verkoop was overigens wel, volgens de akte, gebonden aan bepaalde voorwaarden. Het kwam er hierop neer dat door wederzijdse vorderingen en openstaande schulden er uiteindelijk geen euro behoefde te worden betaald. Eigenlijk is het dus met gesloten portefeuille gegaan.

Maar waarom heeft Martijn dan dit appartement aan zijn bedrijf verkocht? Bekendeburen vroeg het The Voice presentator zelf: 'Het klopt dat het appartement in de Kerkstraat is verkocht. De reden? Dat snapt alleen de accountant ben ik bang. Ha ha ha”.

Zijn bedrijf krijgt overigens een appartement met overwaarde van zeker een paar ton euro. Wel heeft het een hypotheek aangetrokken van 450.000 euro. Overigens wel grappig zelf de reden niet echt begrijpt. Zal hier vrijwel zeker een fiscale reden hebben.