Februari 2013 kocht schrijver Kluun, die bekend is geworden door zijn boek 'Komt een vrouw bij de dokter' een watervilla aan de Amstel voor de prijs van 817.500,-- euro.

De woonboot is 18 meter lang en 7 meter breed. De totale woonoppervlakte waarover Kluun beschikt is 220 vierkante meter verdeeld over twee woonlagen. Beneden bevinden zich niet alleen drie slaapkamers, maar ook een badkamer en de woonkamer.

Boven bevindt zich nog een slaapkamer met badkamer, een studeerkamer en de zeer luxe keuken met alle mogelijke inbouwapparatuur. De hele woonboot is voorzien van vloerverwarming. Verder is er nog een zogenaamd 'Eco' dak met een terras van 30 vierkant meter, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt op Amsterdam.

Deze watervilla blijkt nu een goudmijntje voor de schrijver te zijn, sinds hij deze op Airbnb heeft gezet. Kluun, ofwel Raymond van de Klundert, biedt zijn watervilla voor tenminste drie nachten aan voor een prijs van 285,-- euro per nacht.

Er kunnen tenminste zes gasten op, dus kunnen veel mensen zich dit permitteren. En wie wil nu niet eens genieten van zoiets moois. Kluun schrijft er zelf o.a. over: 'Op onze ruime watervilla is het heerlijk verblijven tijdens jullie verblijf in Amsterdam.

Door het riante lounge terras letterlijk op de Amstel en het fijne terras met grote eettafel boven op de boot, kan je optimaal genieten van de dynamiek van de stad maar tegelijkertijd ook genieten van de vrijheid van het water'.

Hij wil het echter niet verhuren aan vriendengroepen die alleen maar komen stappen in Amsterdam.
'Wij verhuren onze water villa NIET aan vriendengroepen die naar Amsterdam komen om te stappen. Deze boot is ons thuis waar we heel gelukkig zijn met onze kinderen.

We verwachten van onze gasten dat zij genieten van alles wat de boot te bieden heeft maar vooral ook dat zij respectvol met onze spullen omgaan.' Het kan niet anders als dat de watervilla een goudmijntje is en zo vaak wordt geboekt dat er niets anders opzat dan een huis erbij te kopen om zelf nog een dak boven het hoofd te hebben.