Voormalig radio 538 DJ Wietze de Jager eist van een stel dat vorig jaar zijn villa wilde kopen 120.000 euro. Helaas konden zij de hypotheek niet rondkrijgen en volgens Wietze zouden ze daar niet genoeg inspanningen voor hebben gepleegd.

Waarom gaat Wietze de Jager naar de rechter om zijn huis?

Wat was er gebeurd? In november 2022 had Wietze zijn villa in Zwolle te koop gezet voor een prijs van 1.250.000 euro. Al snel vond hij een potentiële koper. Het stel bracht een bod uit en dat accepteerde Wietze.

Wel had het stel in het koopcontract een financieringsvoorbehoud laten opnemen. Dat betekent dat wanneer zij geen hypotheek konden krijgen, de koop zou worden geannuleerd. En daar wringt de schoen.

Deze schade claimt Wietze de Jager voor zijn huis

Het stel bleek moeite te hebben met het krijgen van een hypotheek en het koopcontract werd verscheurd. Hierdoor had Wietze, volgens zijn eigen zeggen, behoorlijk schade geleden.

Zo waren de huizenprijzen in de tussentijd flink gedaald, waardoor hij de villa moest verkopen voor een prijs onder de taxatiewaarde. Ook zegt hij dat hij en zijn vrouw hierdoor het spaargeld moesten 'opvreten', geld dat eigenlijk bedoeld was voor emigratie naar Bonaire.

Hebben de kopers genoeg gedaan voor een financiering?

Volgens de voormalige radio 538 DJ hebben de afgehaakte kopers niet alles op alles gezet om de financiering rond te krijgen: "Het enige wat ik van ze kreeg, was een screenshot waarop stond: we krijgen de financiering niet rond."

Om die reden eist hij nu 10% van de aankoopprijs ofwel 120.000 euro. Uiteraard heeft het stel juist de mening, dat zij wel alle mogelijke inspanningen hebben gedaan voor een hypoheek.

De rechter zal op 13 maart a.s. uitspraak doen over deze zaak. Ondertussen woont Wietze met zijn gezin op Bonaire na uiteindelijk zijn villa alsnog te hebben verkocht. Voor de momenten dat Wietze de Jager toch in Nederland moet zijn hoeft hij niet op zoek naar een hotel. Hij kocht namelijk recent dit appartement in Amsterdam.