Emile Ratelband zal op zoek moeten gaan naar andere woonruimte, want de schitterende woonboerderij in Montferland, die hij op dit moment huurt is te koop gezet voor een bedrag van 449.000,-- euro. Voor Emile komt het niet als een verrassing , want hij heeft een huurcontract voor twee jaar, met verlenging van steeds 1 jaar.

Emile huurt de boerderij voor een bedrag van 1354,-- euro per maand. Hij kreeg hiervoor een prachtig aan de bosrand gelegen woonboerderij met een totale woonoppervlakte van 255 vierkante meter, verdeeld over twee woonlagen en een kelder.

Het optrekje  beschikt over 5 kamers, waaronder drie slaapkamers en twee badkamers. Parkeren is geen enkel probleem, want er is ook nog eens een garage en parkeerplaats voor 2 auto's.

De woonkeuken is voorzien van alle gemakken. De boerderij is voor het laatst in 2006 totaal gerenoveerd. Emile zal nu dus een ander huis moeten gaan zoeken. Bekendeburen vroeg hem of hij al een idee heeft waar.

'Dat zal hoogstwaarschijnlijk Hilversum worden. Ik hoop dan ook dat de kinderen bij papa langs mogen komen, buiten die ene dag om de twee weken'. In 2013 huurde Emile, toen nog met zijn ex vrouw Moon, al eerder een huis in het Gooi. Toen in Laren.