Spike, artiestennaam voor Frans van Zoest, en Marcel van Veenendaal zijn beide bandlid van Di-rect, vrijwel zeker de beste band van Nederland. Zonder overdrijven mag je Marcel de beste zanger van Nederland noemen.

Ondanks dat zijn het geen mannen die rondlopen met grote dosis arrogantie of zich voortdurend laten zien in de media. Wat dat betreft zijn het echte muzikanten die genieten van optreden en musiceren.

DIT BETAALDE SPIKE 

Ondanks dat ze de beste band van Nederland zijn, wonen de Spike, tegenwoordig jurylid van het programma The Tribute, Battle of the Bands, en Marcel niet een giga villa in het Gooi Nee, Spike en Marcel wonen wat dat betreft redelijk eenvoudig. Zoals woont Spike in een appartement in het centrum van Den Haag, dat hij in 2009 kocht voor 247.500 euro en een hypotheek erop liet vestigen van 350.000

Hij woont daar met zijn verloofde Bella Hay, dochter van Barry Hay, en dochtertje Lotus die in 2021 werd geboren. Ondanks dat Spike in 2019 Bella ten huwelijk had gevraagd in de Grand Canyon is het van een huwelijk nog niet gekomen.

GEZIN MARCEL VEENENDAAL

Marcel Veenendaal, veruit de beste zanger van Nederland woont in de Haagse Vruchtenbuurt. Daar kocht hij in 2017 een benedenwoning voor de prijs van 225.000 euro en nam er een hypotheek op van 227.250 euro.

In 2009 besloot de toenmalige leadzanger van DI-RECT, Tim Akkerman, zich te gaan richten op een solocarrière. In het BNN televisieprogramma 'Wie is Di-Rect' werd Veenendaal na een afvalrace op 8 november van hetzelfde jaar door de band als nieuwe zanger gekozen.

ZANGKWALITEIT

Hij heeft eigenlijk door zijn zangkwaliteiten de band naar een hoger nivo getild  Marcel woont samen met Lisette Eising en hun twee kinderen. In 2015 werd hun eerste zoontje geboren en inmiddels is er een tweede kind.

ZOONTJE MARCEL VEENENDAAL

 

Over zijn zoontje zie Marcel in een interview;  Ik wil er voor mijn kleine man zijn. Op de fiets door de duinen, leuke dingen met hem doen. Ik wil alles meemaken zonder dat ik de helft van de tijd in een cocon zit.”

Het wordt steeds leuker om hem te betrekken bij wat ik doe. Hij was erbij in de studio. Hij keek met open mond achter het raam naar de blazers die kwamen inspelen. Supergaaf dat hij daar gewoon kan ronddrentelen".

Overigens zijn zowel het huis als Spike alsdat van Marcel slechts op hun naam!.