Eind december 2022 maakte burgemeester van Amsterdam en GroenLinks boegbeeld Femke Halsema bekend, dat zij en haar partner Robert Oey al een jaar uit elkaar waren. Robert bleef in hun landhuis in Amsterdam woning en Femke nam haar intrek in de ambtswoning aan de Herengracht in Amsterdam.

Huis Femke Halsema en Robert Oey te koop

Ze hebben nu besloten om het landhuis, een beschermd stadsgezicht, in de verkoop te zetten tegen een vraagprijs van 9 ton euro. Zelf kochten zij het landelijk gelegen optrekje in 2020 voor een bedrag van 682.500 euro en lieten er een hypotheek op vestigen van 520.000 euro.

Weer winst bij verkoop voor Femke Halsema

Dat betekent wanneer het landhuis wordt verkocht op de vraagprijs, zij een winst maken van 217.500 euro. Was dus zeker geen slechte investering. Als de koop doorgaat wordt dit de volgende financiële klapper voor Femke Halsema met haar huis.

Wat krijgt de koper?

De koper krijgt een vrijstaand landhuis met een woonoppervlakte van 108 vierkante meter en telt in totaal vier kamers, waaronder drie slaap- en 1 badkamer.

Er is een dichte luxe keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur. Vanuit de keuken is er toegang tot de besloten achtertuin die aan het water grenst en waar je zelfs een bootje kan aanleggen.

Hoe energiezuinig is het huis van Femke Halsema?

Zoals bekend is Femke lid van GroenLinks en dat is het toch zeker bijzonder te noemen dat de woning energielabel E heeft. .Wanneer je energielabel E hebt is je huis relatief hoog in energiegebruik.  

Er gaat veel energie verloren doordat de isolatie rondom het huis niet optimaal is. Dit was ook het geval bij de woning van Jesse Klaver.