Publieke omroep WNL en omroepbaas Bert Huisjes liggen onder vuur. Hoe reageert de omroepbaas en in welk huis trekt Bart Huisjes zich terug tot de storm is gaan liggen?

Bart Huisjes en de angscultuur bij WNL

WNL omroepbaas Bert Huisjes is in opspraak geraakt vanwege het feit dat hij verantwoordelijk zou zijn voor het creëren van een angstcultuur bij de omroep. Onder anderen presentatrices Nikki Herr, Eva Jinek, Leonie ter Braak, Roos Moggré en Merel Westrik spraken in het in februari 2024 verschenen artikel over Huisjes en de "angstcultuur” die hij zou creëren. Ook zou de omroepbaas „onvoorspelbaar en onveilig” gedrag vertonen. 

Huisjes doet nu een stap opzij en legt zijn functie tijdelijk neer. "Naar aanleiding van de recente gebeurtenissen zal ik tijdelijk opzij stappen als hoofdredacteur-bestuurder van WNL, om ruimte te maken voor een onafhankelijk onderzoek naar feiten en omstandigheden rond verwijten die WNL en mijn functioneren betreffen..

Waar woont Bert Huisjes?

De omroep baas zal deze tijd doorbrengen in zijn huis in het Gelderse plaatsje Veessen. Hij kocht deze woning uit 1860 in 2003 voor een prijs van 510.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 6 ton euro. Overigens is hij niet de enige in opspraak geraakte tv-persoonlijkheid die zich tijdelijk terug trok om de aantijgingen aan zijn adres te ontlopen. Zo koos Matthijs van Nieuwkerk deze schuilplaats.

Waarde huis Bart Huisjes

De woonoppervlakte bedraagt 191 vierkante meter en de woning is op loopafstand gelegen van het centrum van Veessem. De huidige waarde wordt geschat op 950.000 euro, waardoor de overwaarde minimaal 350.000 bedraagt.   

Hoe gaat het met de klagers over WNL?

De collega's die een boekje open deden over Bart Huisjes en de giftige cultuur binnen WNL zullen vast niet naar Veessen afreizen om de gevallen hoofdredacteur te troosten. Gelukkig hebben de meeste van hen ondanks de vervelende ervaringen genoeg kunnen sparen om zelf comfortabel troost te zoeken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de villa van Eva Jinek?

 

foto's; google streetview