Het is als een bom ingeslagen dat Matthijs van Nieuwkerk een contract heeft getekend bij RTL. De laatste dagen deden steeds meer geruchten de ronde dat hij zou terugkeren met een avondprogramma bij de publieke omroep, waar hij wegens grensoverschrijdend gedrag op een strafbankje was geplaatst.

TERUGKEER MATTHIJS VAN NIEUWKERK

Deze waren nog bezig met een onderzoek en daar kon Matthijs niet op wachten. Bij RTL keert hij terug op TV en daar doet hij miljoenen kijkers een groot plezier mee. Overigens was hij al bijna overgestapt naar RTL. Daar zou hij o.a, de ploeg van o.a. Eva Jinek gaan versterken. Ook richtte hij al direct na zijn vertrek bij de publieke omroep een bedrijf op voor zijn overstap.

MATTHIJS VAN NIEUWKERK EN JOHN DE MOL GEEN COMBI

Er waren zelfs al persfoto's gemaakt. Maar op het laatste moment kreeg hij toch koudwatervrees en trok zich terug. Even dachten ook veel mensen, dat Matthijs naar SBS zou gaan. Maar volgens Johan Derksen houdt John de Mol niet van muziekprogramma's en ja, dan hoeft het van Matthijs niet.

WOONBOERDERIJ MATTHIJS VAN NIEUWKERK EN HUIS IN ENSCHEDE

Bijna al de tijd dat hij niet op televisie was, heeft van Nieuwkerk doorgebracht in zijn woonboerderij in Eefde. Deze heeft hij toegewezen gekregen na zijn scheiding. Hier kon hij, samen met zijn vriendin Martha Riemsma, veel nadenken over zijn toekomst.

Toch werd het hem zelfs daar nog wel eens te druk. Matthijs van Nieuwkerk vond dat het huis te bekend was in de media, waardoor journalisten en andere nieuwsgierigen hem daar opzochten. Daarom was er een tweede plek waar hij nu echt tot zichzelf kon komen en nadenken. Dit was namelijk het huis in Enschede van zijn vriendin Martha.

De beslissing weten we nu; volgend jaar keert de topper van de Nederlandse TV weer terug op de buis!