Ronald Plasterk, die zich heeft teruggetrokken als kandidaat premier, woont in een zeer opmerkelijke woning in Amsterdam. Deze kocht hij samen met zijn vrouw, Elsje Beumer. Het huis van Ronald Plasterk is namelijk de voormalige dienstwoning van de stationschef van het Muiderpoortstation in Amsterdam.

Prijs woning Ronald Plasterk

Plasterk en zijn vrouw waren blijkbaar als een blok voor de woning gevallen, want ze boden een prijs die boven de vraagprijs lag. De koopsom bedroeg namelijk 800.000 euro en de vraagprijs lag op 795.000 euro.

GEMEENTELIJK MONUMENT

Hij heeft op het nieuwe huis een hypotheek genomen van 460.000 euro. Wat Plasterk kocht is een vrijstaand huis dat een gemeentelijk monument is. Plasterk kon er dus niet al te veel aan veranderen.

Indeling huis Ronald Plasterk

De woning zelf heeft een woonoppervlakte van 145 vierkante meter en bestaat uit totaal 7 kamers, waaronder drie slaapkamers en een badkamer. Dit alles is verdeeld over twee woonlagen. Koken kunnen de ex-minister en zijn vrouw Elsje in de riante leefkeuken die van alle gemakken is voorzien. Zonnen kan perfect in de achtertuin van 221 vierkante meter, die op het zuiden ligt.

Bijzonder aan het pand is ook dat van origine twee huizen, één is gemaakt en bovenal dat het de voormalige dienstwoning van de stationschef is.

Overigens woonde Ronald Plasterk vóór dit huis ook niet verkeerd. Hier kun je binnen kijken in de oude villa van Ronald Plasterk en zien welke financiële klapper hij maakte met de verkoop.