Minister Ronald Plasterk had zijn villa in Bussum nog niet zolang geleden in de verkoop staan voor een bedrag van 945.000,-- euro. Op een gegeven moment haalde hij deze uit de verkoop en nu blijkt waarom.

Daar waar iedereen dacht dat hij wellicht met een lagere vraagprijs in de markt zou terugkeren, blijkt nu dat de minister zijn villa heeft verkocht per 11 september j.l. Voor hem betekende dat zeker geen rampdag, want met de verkoop heeft hij een financiele klapper gemaakt.

Ronald Plasterk heeft zijn optrekje verkocht voor een prijs van 925.000,-- euro. Zelf kochten hij en zijn vrouw de villa in september 1994 voor 249.579,-- euro.  De winst die hij op de verkoop heeft gemaakt bedraagt dus maar liefst 675.000,-- euro en dat mag een klapper heten.

De koper krijgt een optrekje met een woonoppervlakte van 240 vierkante meter en bestaat uit totaal 8 kamers, waaronder vier slaapkamers en meerdere badkamers, verdeeld over twee woonlagen plus vliering en kelder.

Verder is er een ruime leefkeuken met diverse inbouw apparatuur. Tuin is er rondom de villa. De achtertuin is maar liefst 273 vierkante meter en ligt op het voor de zon gunstige zuiden. De auto parkeren kan in de carport bij de villa.

Zelf kochten de minister en zijn vrouw onlangs de voormalige dienstwoning van de stationschef van station Muiderpoort in Amsterdam. Het pand is een gemeentelijk monument.