"Na bijna elf jaar in de directie ben ik op. We hebben hele mooie dingen meegemaakt, maar het is ook een ongelooflijk zware periode geweest. Ik heb nu behoefte om afstand te nemen, tot rust te komen en om andere dingen te gaan doen.

Het voelt niet goed om de komende periode beslissingen te moeten nemen die over de toekomst van deze mooie club gaan". Met deze woorden op de clubsite van Ajax nam van der Sar afscheid.

Moet hij nog verder blijven werken of kan hij verder op zijn lauweren gaan rusten. Hoeveel geld heeft de voormalige keeper van o.a. Ajax en Manchester United? In 2011 stopte hij met zijn voetbalcarriere en zou hij toen al goed zijn voor een geschat vermogen van 33 miljoen euro.

Als directeur van Ajax genoot van der Sar een basissalaris van 417.000 euro en daar kwamen nog allerlei bonussen bij.Zo kreeg Edwin voor elk seizoen dat hij voor Ajax werkzaam was een loyaliteitsbonus van 250.000 euro.

Quote schat zijn vermogen als clubdirecteur op 5 miljoen euro. Buiten dit bezit hij een duinvilla in Noordwijk en een eengezinswoning in het plaatsje Voorhout. Bedrijven heeft van der Sar niet op zijn naam staan.

De duinvilla kocht hij in 2008 voor 3,2 miljoen euro en de woning in Voorhout in 2005 voor 665.000 euro en deze is hypotheekvrij. De totale waarde van de huizen mag worden geschat op zeker 6,5 miljoen euro.

Edwin's totale vermogen komt dus uit op rond de 45 miljoen euro. Dat wordt dus uitrusten in de duinvilla!

voor meer voetbalnieuws www.voetbalflitsen.nl