Lucille Werner ligt onder vuur. Het gaat om haar Lucille Werner Foundation. Ze zou iets teveel hebben gesnoept uit de kas van de Stichting.

Het gaat om bedragen die in achtereenvolgende jaren (van 2017 tot 2019) zijn uitgekeerd aan de presentatrice van ruim 59.000 euro tot 72.000 euro in 2019. Werner is ‘bezoldigd’ directeur/bestuurder van de stichting.

Hierdoor zal men op het Binnenhof wel anders naar haar aan kijken. Zoals bekend staat Lucille op de tiende plaats op de verkiezingslijst van het CDA, de partij van Hugo de Jong.

Daarom heeft ze ook haar huis in Nederhorst ten Berg te koop gezet om die straks wellicht te ruilen voor een optrekje in het Haagse. 

Dus  wil Lucille blijkbaar dichter bij het Binnenhof gaan wonen. De vraagprijs is 725.000 euro. Zelf kocht Lucille het optrekje voor een onbekende prijs en liet er een hypotheek op vestigen van 710.000 euro.

Afgaande op de hypotheek zal er nauwelijks winst zijn. Maar dat zal haar niet echt kunnen schelen, want Lucille kijkt uit naar het Haagse politieke circus. 

Maar wat krijgt de koper voor zijn of haar geld?  De makelaar bewierookt het alleen maar. “Op loopafstand van het centrum van Nederhorst den Berg ligt in een idyllisch hofje dit fijne familiehuis.

Het huis heeft een mooie ligging; aan de voorzijde kijkt men “vrij” weg en aan de achterzijde kan men genieten van alle privacy. 
In 2008/2009 is het perceel herontwikkeld tot een intiem hofje ’Kasteelhof’ met acht prachtige statige herenhuizen.

De robuuste dakgoten, flinke schoorstenen en de klokgevels passen in de sfeer van het tegenover gelegen dertiende-eeuwse Kasteel Nederhorst. Ook van binnen is het huis sprookjesachtig met de hoge plafonds, de roedeverdeling in de ramen en open haard”.

Haar twee onder 1 kap woning heeft een woonoppervlakte van 177 vierkante meter en telt in totaal vijf makers, waaronder vier slaap- en twee badkamers, verdeelt over drie woonlagen en een kelder. De keuken is luxe en voorzien van diverse inbouwapparatuur.

De achtertuin is 64 vierkante meter groot en is gelegen op het oosten. De auto kan op de eigen parkeerplaats worden geparkeerd. Kortom: het huis is een lust voor het oog. Lucille zal er prettige herinneringen aan hebben, maar zij richt zich nu op haar politieke carrière in Den Haag!