Nadat Monique haar ouder huis had verkocht, liet ze weten graag een huis te willen kopen buiten Volendam. Maar het bloed kruipt uiteindelijk waar het niet gaan kan, dus heeft ze toch maar samen met haar vriend Martijn een huis gekocht in haar geboorteplaats Volendam.. Ze woont hier met haar twee zoontjes Noach en Luca en binnenkort komt er een derde kindje bij.

Dat viel bij een aantal mensen helemaal verkeerd. Zo betichtte een aantal mensen op social media Monique ervan dat ze maar zwanger wil worden om uiteindelijk ook een dochter te kunnen krijgen. Ach, voor Monique en Martijn geldt alleen maar dat het kindje gezond en wel ter wereld komt en in een warm nest terecht komt.

Dat warme nest is  een twee onder 1 kapwoning in Volendam, gelegen in een kindvriendelijke buurt.. Monique heeft er 435.000 euro voor betaald en er een hypotheek op genomen van 420.000 euro. De vraagprijs van het optrekje was 459.000,-- euro. 

Voor dit geld hebben zij een leuke eengezinswoning met een totale woonoppervlakte van 165 vierkante meter. Het totaal aantal kamers bedraagt zeven, waaronder vijf slaapkamers en een badkamer. Dit alles verdeeld over drie woonlagen en een zolder.

Monique heeft zowel een voor- als een achtertuin. Koken kan in de ruime luxe open keuken, die is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Gezien de ligging van het huis hebben Monique en Martijn de hele de zon in huis.

Voor de auto is er genoeg parkeerruimte in de straat.