Nadat cabaretier Theo Maassen werd beschuldigd van mishandeling, besloot de VPRO te stoppen met Theo als presentator van het programma Zomergasten. Zijn opvolger is romanschrijver Adriaan van Dis, in vele ogen de gedroomde presentator van dit programma.

REACTIE ADRIAAN VAN DIS

Van Dis keert na iets meer dan 20 jaar terug als presentator van Zomergasten, dat hij voor het laatst in 2002 presenteerde. En hij heeft er zin in. "Drie uur kopreizen met zes bijzondere Zomergasten. De problemen van de tijd verkennen en persoonlijke hartstochten in kaart brengen.

Soms doorvragen en waar nodig ook de schaamte respecteren. Nuance is geboden, maar dat staat baldadigheid niet in de weg. In een tijd van snelle meningen en heftige standpunten verlang ik naar langzame televisie. Om de geest lenig te houden. Ik kan niet wachten", was zijn reactie.

WONING ADRIAAN VAN DIS

Adriaan woont sinds 2019 in Amsterdam. Daar kocht hij een driekamer appartement voor de prijs van 925.000 euro, waarop hij een hypotheek liet vestigen van 1.190.000 euro. De woonoppervlakte bedraagt 164 vierkante en bestaat uit twee slaap- en 1 badkamer.

MATTHIJS VAN NIEUWKERK

De keuken is luxe en van diverse inbouwapparatuur voorzien. Het optrekje heeft een vrij uitzicht en ligt aan het water. Eerder verkocht Adriaan zijn landhuis in Eefde. In deze plaats bezit Matthijs van Nieuwkerk zijn boerderij.