Alexander Pechtold heeft zijn dubbele woonhuis in Wageningen na één jaar eindelijk weten te verkopen. De vraagprijs lag op 749.000 euro en hij heeft de villa verkocht voor 715.000 euro ofwel 34.000 euro onder de vraagprijs. Zelf kocht hij het optrekje in 2004 voor een bedrag van 398.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 5 ton euro.

Zoveel verdient Alexander Pechtold met zijn huis

Pechtold, voormalig minister van binnenlandse zaken en momenteel directeur van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid, scoort daardoor een mooie winst van 215.000 euro Hij zal die echter moeten delen met zijn ex vrouw van wie hij gescheiden is. Om die reden kocht hij overigens toentertijd een appartementje in Wageningen om niet te ver van zijn drie kinderen te wonen.

Alexander Pechtold en zijn appartement in Scheveningen

In 2017 kwam de bobo van D'66 overigens in opspraak omdat een bevriende oud Candees diplomaat hem een appartement in Scheveningen had geschonken en hem het recht gaf om daar gratis te wonen.

Men beschuldigde Pechtold van ambtelijke omkoping, maar hij werd daarvan vrijgesproken. Het appartement heeft hij nog altijd in bezit. Terug naar het huis van Alexander Pechtold in Wageningen. Wat krijgt de koper straks voor zijn geld?

INDELING VILLA ALEXANDER PECHTOLD

De woonoppervlakte bedraagt 155 vierkante meter en het dubbele woonhuis telt in totaal  7 kamers, waaronder vijf slaapkamers en twee badkamers, verdeeld over begane grond en eerste verdieping.

De villa is prachtig gelegen in de Wageningse bossen, Koken kan overigens in de halfopen luxe keuken met inbouwapparatuur en er op het eigen terrein twee parkeerplaatsen. Al met al een leuk huis.