Alexander Pechtold, die is gescheiden, heeft zijn dubbele woonhuis in Wageningen te koop gezet voor een vraagprijs van 749.000 euro. Zelf kocht hij het optrekje in 2004 voor een bedrag van 398.000 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 5 ton euro.

Wanneer Pechtold, voormalig minister van binnenlandse zaken en momenteel directeur van het Centraal Bureau voor Rijvaardigheid, zijn woning voor de vraagprijs weet te verkopen, maakt hij een winst van zeker 250.000 euro.

Hij zal die echter moeten delen met zijn ex vrouw van wie hij gescheiden is. Om die reden kocht hij overigens toentertijd een appartementje in Wageningen om niet tever van zijn drie kinderen te wonen.

In 2017 kwam de bobo van D'66 overigens in opspraak omdat een bevriende oud Candees diplomaat hem een appartement in Scheveningen had geschonken en hem het recht gaf om daar gratis te wonen.

Men beschuldigde Pechtold van ambtelijke omkoping, maar werd daarvan vrijgesproken. Het appartement heeft hij nog altijd in bezit. Maar wat  krijgt straks de koper voor zijn geld?

De woonoppervlakte bedraagt 155 vierkante meter en het dubbele woonhuis telt in totaal  7 kamers, waaronder vijf slaapkamers en twee badkamers, verdeeld over begane grond en eerste verdieping.

De villa is prachtig gelegen in de Wageningse bossen, Koken kan overigens in de halfopen luxe keuken met inbouwapparatuur en er op het eigen terrein twee parkeerplaatsen. Al met al een leuk huis.