De reden waarom de Belastingdienst over is gegaan tot het beslag is, omdat Wim blijkbaar of zijn aanslagen 2009, 2011 en 2012 niet heeft betaald of er een verschil van mening is over de hoogte van de aanslagen.

Dit blijkt uit het beslagdocument. De Belastingdienst heeft het beslag op 20 september j.l. laten leggen. Wim had toen zijn appartement aan de Rooseveltlaan in Amsterdam te koop staan voor een bedrag van 525.000,-- euro en verkocht het appartement ook nog eens drie weken nadat de Belastingdienst er beslag op had laten leggen.

De fiscus dreigt daardoor achter het net te vissen. Maar kan dit zomaar? Een woordvoerder liet weten dat dit niet zomaar kan. 'We kunnen om privacy redenen niet ingaan op een specifiek geval, maar wanneer de Belastingdienst beslag heeft laten leggen mag je je pand niet zomaar verkopen. Doe je dit wel dan zal de notaris uiteindelijk zien dat er beslag op ligt en gaat de transactie niet door. Uiteraard kan het wel met toestemming van de Belastingdienst'.

Maar buiten het beslag van de fiscus heeft Wim waarschijnlijk nog een groot probleem. Hij kocht zijn optrekje in mei 2004 voor een prijs van 400.000,-- euro, maar liet er in november 2009 een hypotheek op vestigen van 770.000,-- euro. En dat terwijl hij zijn appartement heeft verkocht voor een prijs van 467.500,-- euro, zodat er ook nog eens sprake zou kunnen zijn van een forse restschuld.

Via zijn advcoaat ontkent Kieft overigens dat er beslag op het appartement is gelegd door de Belastingdienst. Vreemd want in het Kadaster is het beslag gewoon terug te vinden!