VEROORDELING

Het Openbaar Ministerie heeft binnenhuis architect Eric Kuster, alsmede zijn bedrijf, veroordeeld voor het witwassen van 3,5 miljoen euro crimineel geld. Het bedrijf moet een boete van 150.000 euro betalen en Kuster krijgt een boete van 100.000 euro plus een taakstraf van 140 uur.

WITWASSEN

Volgens het OM heeft hij zich met zijn bedrijf schuldig gemaakt aan het witwassen van zo'n 3,5 miljoen euro. Tevens oordeelt het OM dat Eric de Wet heeft overtreden ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft) door, voornamelijk indirect, van criminelen grote contante geldbedragen aan te nemen en valse facturen voor hen op te stellen.

Eric Kuster ook binnenhuisarchitect voor Yolanthe en Wesley

Dat alles is uiteraard niet echt goed voor zijn naam en zijn imago. Veel bekende Nederlanders zullen wel zijn geschrokken na deze veroordeling. Zo ontwierp Kuster o.a. het toenmalige grachtenpand van Yolanthe Cabau van Kasbergen en Wesley Sneijder.

Ook de villa van Wesley en Yolanthe op Ibiza zou hij hebben ingericht. Door deze veroordeling heeft Kuster nu een aantekening op zijn strafblad en dat maakt zakendoen altijd net even wat lastiger. Wel heeft hij nu de boel op orde gebracht.

VILLA ERIC KUSTER

Het OM heeft hem een zogenaamd "strafbeschikking" opgelegd. In zo'n geval komt de zaak niet meer voor de rechter. Buiten de boetes, heeft het OM ook beslag gelegd op een bedrag van 35.000 euro, die de FIOD bij een inval in zijn villa in Huizen aantrof.