Recent wist bekendeburen te melden dat de Officier van Justitie van het parket Rotterdam op 23/8 j.l. voor een bedrag van 715.000 euro beslag had laten leggen op de villa van oud Ajax en Nederlands Elftal speler David Mendes da Silva.

Hij wordt door het OM Rotterdam verdacht van drugshandel, witwassen en betrokkenheid bij een malafide goksite. Omdat hij ineens grote bedragen van zijn bankrekening opnam, vermoedde de recherche dat hij wilde vluchten en zette hem voorlopig achter slot en grenden.

David ondernam gelijk actie en zette zijn villa in Barendrecht te koop gezet voor een vraagprijs van 1.850.000 euro. Zelf kocht hij het optrekje in 2016 voor een prijs van 417.865 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 1 miljoen euro.

Een winst van 850.000 euro gloort dus aan de horizon en hieruit zou hij het bedrag van het beslag kunnen betalen. En het geluk lijkt met hem te zijn, want er is een serieus bod op zijn villa uitgebracht.

De koper krijgt voor het geld een vrijstaande villa met een woonoppervlakte van 372 vierkante meter.

Het aantal kamers bedraagt acht, waaronder vijf slaap- en 3 badkamers, verdeelt over drie woonlagen plus een kelder. Koken kan in de zeer luxe keuken met kookeiland.

Extra's: een bioscoop, welness ruimte met sauna en turks stoombad en een jacuzzi.