Zoals bekendeburen al wist de melden gaat het hier om oud Ajax en Nederlands Elftal speler David Menda da Silva, die uitgerekend op zijn verjaardag door de recherche werd gearresteerd.

Justitie verdenkt hem van drugshandel, witwassen en betrokkenheid bij een malafide goksite. Omdat hij ineens grote bedragen van zijn bankrekening opnam, vermoedde de recherche dat hij wilde vluchte,

De Officier van Justitie parket Rotterdam heeft 23/8 j.l. voor een bedrag van iets onder de 715.000  euro beslag laten leggen op de villa van David Mendes da Silva in Barendrecht.. David zette de villa vervolgens te koop voor een bedrag van 1.850.000 euro.

Op de villa, voorzien van o.a. een sauna, bioscoop en jacuzzi, rustte en hypotheek van 1 miljoen euro. Met de winst zou hij het bedrag van beslag kunnen betalen. Helaas voor David is de huizenmarkt in prijs dalende en heeft hij uiteindelijk zijn villa verkocht voor 1,7 miljoen euro ofwel 150.000 euro onder de vraagprijs.

Wel heeft het beslag kunnen betalen en daardoor toestemming gekregen van Justitie tot verkoop. Uiteraard zal hij nog wel verdachte zijn in de zaak.