David Mendes da Silva, oud speler van o.a. Ajax en het Nederlands Elftal. werd recent uitgerekend op zijn verjaardagsfeestje door de recherche gearresteerd.

Hij wordt door het OM Rotterdam verdacht van drugshandel, witwassen en betrokkenheid bij een malafide goksite. Omdat hij ineens grote bedragen van zijn bankrekening opnam, vermoedde de recherche dat hij wilde vluchte,

Voorlopig zit hij nu achter slot en grendel. De Officier van Justitie parket Rotterdam heeft 23/8 j.l. voor een bedrag van iets onder de 715.000  euro beslag laten leggen op de villa van David Mendes da Silva in Barendrecht.

De oud Ajax speler heeft zijn villa in Barendrecht maar te koop gezet voor een vraagprijs van 1.850.000 euro. Zelf kocht hij het optrekje in 2016 voor een prijs van 417.865 euro en liet er een hypotheek op vestigen van 1 miljoen euro.

Een winst van 850.000 euro gloort dus aan de horizon en hieruit zou hij het bedrag van het beslag kunnen betalen. De koper krijgt voor het geld een vrijstaande villa met een woonoppervlakte van 372 vierkante meter.

Het aantal kamers bedraagt acht, waaronder vijf slaap- en 3 badkamers, verdeelt over drie woonlagen plus een kelder. Koken kan in de zeer luxe keuken met kookeiland.

Extra's: een bioscoop, welness ruimte met sauna en turks stoombad en een jacuzzi. Duidelijk is dat de oud international baadde in de luxe.