Hugo de Jonge, namens het CDA minister van Volkshuisvesting en sinds vorig jaar ook minister van Binnenlandse Zaken in kabinet Rutte IV en hiervoor als minister van Gezondheidszorg verantwoordelijk voor het coronabeleid, stuurt als het maar even kan aan op het verduurzamen van jouw woning. Hoe zit het met het huis van Hugo de Jonge zelf?

Waar woont Hugo de Jonge?

Huizen volgens Hugo de Jonge energiebesparend zijn. Dus we hebben het over een waterpomp of zonnepanelen. Maar hoe zit het eigenlijk met zijn eigen woning. Hugo de Jonge woont met zijn vrouw in een leuke hoekwoning in Rotterdam, die een woonoppervlakte heeft van 148 vierkante meter.

Bekendeburen was benieuwd welk energielabel de woning van onze minister van Volkshuisvesting heeft. Hoe bespaart de man die hamert op warmtepompen en zonnepanelen zelf op energie?

Energielabel huis Hugo de Jonge

Heeft de Jonge het op orde? De minister heeft zijn zaakjes voor elkaar met energielabel A.

Met energielabel A is je huis energiezuinig. Een huis met een A-label bespaart je geld, is comfortabeler en ook beter voor het milieu. Energielabel A is het ‘groenste’ label dat je huis kan krijgen.

OVERWAARDE adres Hugo de Jonge

Klaarblijkelijk wordt energiezuinig zijn toch beloond. Hugo de Jonge kocht zijn huis in 2016 voor een bedrag van 354.500 euro. De huidige waarde van zijn woning ligt zo rond de 750.000 euro en dat betekent dat Hugo de Jonge een overwaarde op zijn huis heeft van bijna vier ton euro! 

Geeft Hugo de Jonge het goede voorbeeld?

Het is goed om te zien dat er ook politici zijn die doen wat ze van een ander vragen. Bij eerdere checks zagen we namelijk dat Amsterdamse burgemeester Femke Halsema, GroenLinks kopman Jesse Klaver en zelfs onze premier Mark Rutte wel veel verwachten maar zelf niet energiezuinig wonen.