De kopers wilden namelijk zo snel mogelijk in huis gaan wonen. Xander ging op jacht en vond een prachtig grachtenpand in Maarssen, een plaats waar o.a. ook Babette van Veen woont. Het monumentale pand stond al een tijdje te huur, zodat het per direct beschikbaar was.

De maandelijkse huur bedraagt 2450,-- euro per maand en voor dit geld heeft Xander een optrekje bestaande uit totaal vijf kamers, waaronder twee slaapkamers en een badkamer. De badkamer beschikt over een ligbad, een inloopdouche, 2 aparte toiletten en heeft vloerverwarming.

Verder kan zijn vrouw Sophie heerlijke maaltijden bereiden in de luxe Miele keuken, welke van alle gemakken is voorzien.

De totale woonoppervlakte bedraagt 200 vierkante meter en is verdeeld over drie woonlagen. De woonkamer is gelegen op de eerste verdieping en heeft een schitterend uitzicht over de Vecht. Ook vanuit de werkkamer heb je dit zelfde prachtige uitzicht.

Wanneer het mooi weer is, kunnen Xander en zijn vrouw genieten van het zonnetje in de meer dan riante achtertuin van maar liefst 117 vierkante meter, die gelegen is op het noorden.

De bedoeling van Xander is dat hij vanuit dit huis op zoek gaat naar een nieuw optrekje welke aan de volgende eisen moet voldoen: het moet echt een gezinshuis zijn en dicht bij zijn ex Wendy van Dijk en zijn zoon Sem zijn gelegen die in Nigtevecht wonen.

In de tussentijd in dit pand te moeten wonen is echter alles behalve een straf!