Doutzen vertrok met haar zoontje naar New York en als ze in Nederland was dan 'woonde' ze in een hotel in Amsterdam. Toen al gingen de geruchten dat het beroemde model en haar man een huis hadden gekocht in Amsterdam.

En dat klopt. Doutzen en haar man zijn per 1 november j.l. de trotse eigenaren van een huis in de Wouwermanstraat in Amsterdam Oud Zuid, ook wel bekend als de Museumbuurt. Zij betaalden hiervoor de prijs van 1.355.000,-- euro. Het koopcontract werd al op 5 juli ondertekend. Of zij er een hypotheek op hebben genomen is nog niet bekend.

Het pand, dat in casco staat verkeert, moet eerst echter grondig worden verbouwd voordat Doutzen er met haar gezinnetje in kan trekken. Zo vroegen ze een vergunning bij de gemeente aan om de indeling te mogen veranderen van het souterrain, de begane grond en de eerste verdieping. Dit alles zal uiteraard veel geld kosten.

Deze vergunning is onlangs door de gemeente verstrekt en sindsdien wordt er druk verbouwd. De totale woonoppervlakte bedraagt 370 vierkante meter en in totaal zijn er 10 slaapkamers in het pand.

Oorspronkelijk bestond het pand uit 5 huizen die nu zijn samengevoegd tot twee. Voordat Doutzen het huis kocht is men bezig geweest met funderingsherstel werkzaamheden en het uitdiepen van de kelder.

Het is voor Doutzen te hopen dat zij de Kerst dit jaar al in hun nieuwe optrekje kunnen vieren.

foto's: Ferry de Kok