Juni 2015 maakte bekendeburen bekend dat operazanger Ernst Daniel Smid een belastingschuld had van totaal 100.191,-- euro. De fiscus was zo charmant geweest om beslag op zijn appartement in Bussum te leggen in de vorm van een hypothecaire inschrijving.

Een constructie die de fiscus ook al eens koos in haar strijd met de gevallen topadvocaat Bram Moszkowicz. De schuld was ontstaan toen Ernst Daniel na het overlijden van zijn vrouw Rosemarie, zijn administratie minder aandacht had gegeven.

Smid kwam met de belastingdienst overeen om in maart 2014 eenmalig een bedrag van 25.000,-- te storten en daarna maandelijks een bedrag van 3750,-- euro over te maken op de rekening van de Belastingdienst. De laatste storting zou dan in december 2015 zijn gedaan.

In dat geval had de belastingdienst, als Ernst Daniel Smid zijn hele schuld zou hebben betaald, haar hypothecaire inschrijving/ beslag moeten opheffen. Het is nu maart 2017 en  nog altijd staat de inschrijving van de Belastingdienst op het huis van de opera zanger in het Kadaster, Dit kan niet anders betekenen, als dat hij de gehele schuld blijkbaar nog niet heeft voldaan.

Toentertijd had Ernst Daniel ook nog problemen met de betaling van Vennootschap belasting. Dat ging toen over een aanslag van 13.000,-- euro over het jaar 2013. Of deze schuld is voldaan is niet bekend. Maar gezien de gehandhaafde inschrijving van de fiscus, lijkt het er sterk op dat de  problemen met de fiscus voor Ernst Daniel Smid nog altijd niet zijn opgelost.

foto: bekendeburen.nl